Dumitru Constantin Dulcan – În spatele tuturor lucrurilor este Dumnezeu

2562
0
DISTRIBUIȚI

Dumitru Constantin Dulcan este neurolog, psihiatru, cercetator in domeniul constiintei, scriitor. Este membru al unor prestigioase societati stiintifice nationale si internationale, autor de brevete de inventii, detinator al multor premii stiintifice si literare obtinute in tara si in strainatate.

Devine cunoscut publicului larg în 1981, odată cu apariţia cărţii sale „Inteligenţa materiei”.

Conceptul care stă la baza ei, este: În spatele tuturor lucrurilor este Dumnezeu. Demolează astfel concepţia materialistă asupra lumii şi descrie funcţionarea omului şi a Universului pe principiile fizicii cuantice.

„Inteligenţa materiei” a devenit un bestseller aproapre instantaneu; au existat voci care au considerat-o demnă de premiul Nobel. A primit premiul pentru filozofie al Academiei Romane la un deceniu de la lansare, în 1992.

Profesorul Dulcan spune că gândurile noastre creează lumea în care trăim! Gândurile negative schimbă biochimia organismului-are loc un viraj spre aciditate, ceea ce înseamnă boală, îmbătrânire, degenerescenţă. Şi influenţează întreg Universul! Fizicia cuantice arată că orice gând are un substrat de câmp energetic, acest câmp are efect de dispersie şi se propagă în spaţiu.

5 minute de emoţii negative: furie, agresivitate, invidie, răutate, blochează sistemul nostru imunitar pentru 5-6 ore, lăsându-ne vulnerabili.

Oamenilor, dintotdeauna , le-a fost frică de moarte. După studiul experienţelor de moarte clinică, profesorul Dulcan ne asigură că nu trebuie să ne temem! Moartea nu este finalul vieţii, doar o trecere într-o altă dimensiune, mai fericită.

Noi, oamenii, suntem conştiinţă întrupată şi suntem nemuritori.

Prestigioase cercetări ştiinţifice arată, fără dubiu, că toate emoţiile şi gândurile pozitive, şterg, la nivel de ADN, miodelul negativ care ne face rău, şi se instalează în corp o bună chimie şi un echilibru energetic. E fantastic, e pur şi simplu ca resetarea unui com­puter.

De aici noţiunea de chimia fericirii, pe care o foloseşte profesorul Dulcan.

Şi tot de-aici derivă legea binelui, care trebuie sa guverneze Universul.

V-am prezentat astazi activitatea lui Dumitru Constantin Dulcan în cadrul proiectului “Eu aleg Romania – 100 de romani pentru istoria lumii”.

Maine Radio Romania Regional va propune sa cunoasteti o noua personalitate care a marcat stiinta sau cultura mondiala.

Lasă un răspuns