Sorin Babii, campion olimpic și ca sportiv și ca antrenor

1523
0
DISTRIBUIȚI

Aradul lui Sorin Babii are tradiția trasul . Acum copiii umplu poligonul modern al orașului, dar înainte vreme priveau cu jind spre zona de tir sau mergeau la gheretele ambulante.

Sorin Babii a fost și el selecționat pentru a practica tirul. Avea 13 ani și îndeplinea toate condițiile, inclusiv aceea de a avea note bune. Curând, însă, concursurile l-au silit să lipsească de la școală, iar tatăl său a fost la un pas de a-i frânge cariera.

Această prezentare necesită JavaScript.

După primul titlu național, traseul lui Sorin Babii a fost constant ascendent, iar Jocurile Olimpice din 1984, de la Los Angeles au fost prima sa mare competiție internațională.

Vârful carierei a fost aurul olimpic de la Seul 1988, la pistol liber

Două titluri europene la individual – Copenhaga 89, pistol 10 m și Zürich 95, la pistol liber – și un bronz olimpic, în Barcelona 92, la pistol cu aer comprimat, sunt alte momente de referință, dar peste ele Sorin Babii este unul dintre puținii români, doar trei, care a participat ca sportiv la șase ediții ale Jocurilor Olimpice.

Acum, Babii este antrenor și a contribuit deja la un titlu olimpic și în această calitate, cel obținut de Alin Moldoveanu, la Londra, în 2012.

Studioul Radio Romania Timişoara

Realizator: Adrian Schindarli

Redactor sef (coordonator): Aurelian Teculescu

Imagine: Ovidiu Novac

Lasă un răspuns