Marian Drăgulescu, inventatorul săriturii absolute

3185
0
DISTRIBUIȚI

Săritura Drăgulescu. Titlul unui blockbuster al gimnasticii, un film în care fiecare cadru decupat reprezintă un instantaneu desprins din perfecțiune, o regie magnifică venită din imaginația celui care, de ani de zile, reinventează conceptul de artă a sportului.

Săritura Drăgulescu 2. Un salt la propriu mortal, granița dintre mai mult ca perfect și imposibil, cel mai greu exercițiu la sărituri văzut vreodată într-o sală de gimnastică.

Două personaje improbabile ale scenei sportului care au găsit un autor.

Două bijuterii pe care Marian Drăgulescu le cizelează necontenit și le oferă în dar, primind în schimbul lor, aproape de fiecare dată, singura distincție ce le poate onora: medalia de aur.

Această prezentare necesită JavaScript.

Zeița Fortuna i-a zâmbit însă prima oară lui Marian cu mult timp înainte, atunci când i-a ales drumul pe care avea să-l urmeze. Dacă tatăl său ar fi fost un om avut, tânărul din povestea noastră ar fi practicat înot și karate. Dar cum aceste sporturi erau mult prea costisitoare, Marian s-a refugiat în sala de gimnastică, acolo unde antrenamentele nu costau decât timp și sudoare. Sărituri, sol, inele, cal cu mânere, un carusel copleșitor care, pe cei mai mulți, îi face să renunțe. Marian Drăgulescu nu auzise însă de renunțare. Dacă exista un singur adevăr cunoscut și acceptat unanim în universul gimnasticii atunci acela era că nimeni nu poate fi niciodată ca Nadia Comăneci. Dar Marian Drăgulescu nu auzise nici de acest lucru. În 2004, la Campionatele Europene de la Ljubljana, Marian a cucerit 4 medalii de aur. Doar Nadia mai reușise această performanță!

De 9 ori campion european… De 8 ori campion mondial… 26 de medalii olimpice, europene și mondiale… Un muzeu al gloriei, o adevărată expoziție de trofee impresionante ale cărei porți sunt încă deschise pentru Marian Drăgulescu, un campion atemporal care, preocupat de competițiile ce se perindă necontenit, nu are timp să audă nici măcar de oboseală ori de vârstă.

Studioul: Bucuresti FM

Autor texte: Razvan Ursuleanu

Realizator: Sorin Mihai Savin

Operator camera si montaj: Cosmin Boroiu

Lasă un răspuns