Alina Dumitru, amazoana în kimono

2038
0
DISTRIBUIȚI

Dojo…Tatami…Waza ari…Rei…Până la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, toți acești termeni erau poate cunoscuți doar dintr-un univers cinematografic al artelor marțiale… Și, 80 de secunde pentru câștigarea unei finale de olimpiadă!!!! Cei mai mulți dintre noi încă mai așteptam să urmeze ceva sau, pentru cei care nu cunoșteam nimic despre acest sport, să înceapa finala propriu zisă.

Ippon ? Ce înseamnă ippon ?

Adversara Alinei Dumitru a zburat literalmente prin aer după care a fost imobilizată la sol, sportiva noastră are brațele ridicate în semn de victorie și acordă deja interviuri cu lacrimi în ochi… Suntem, oare, cu adevărat, pentru prima dată în istorie, campioni olimpici la judo?

Această prezentare necesită JavaScript.

Pentru Alina Dumitru, cucerirea acestui trofeu uluitor ar fi fost suficientă pentru un loc definitiv în marea carte a campionilor sportului românesc, dar ea a preferat să mai adauge câteva file aurite, șapte la număr, toate având titlul de campioană europeană. Pe fiecare dintre ele, dincolo de victoria în sine, putem găsi povestea mereu repetată și, de fiecare data altfel, a acestei minunate fete ce reușit să aducă un sport până atunci aproape invizibil în conștiința și atenția publicului din România.

Alina Dumitru, cea inexistentă la o simpla căutare pe paginile oficiale ale Federației Române de Judo și cea pentru care judo-ul românesc a intrat în existență, este în prezent antrenoare de copii și juniori, o viitoare generație de sportivi pentru care intonarea imnului românesc în sălile de judo nu mai reprezintă un vis imposibil.

Studioul: Bucuresti FM

Autor texte: Razvan Ursuleanu

Realizator: Sorin Mihai Savin

Operator camera si montaj: Cosmin Boroiu

Lasă un răspuns