Elena Georgescu – “antrenorul” din barca de 8+1

1595
0
DISTRIBUIȚI

S-a apropiat de canotaj la o vârstă la care în alte discipline eşti considerat uşor trecut, dar aici pentru postul pe care l-a ocupat lucrurile s-au potrivit.

Echipajul de 8 rame cu cârmaci sau pe scurt 8+1 a impresionat şi a adunat aprecierile tuturor. Pe cele 8 fete din barcă le-am tot văzut în emisiuni despre marile performanţe, acel “plus unu” însă, cârmaciul Elena Georgescu nu a ieşit întotdeauna în evidenţă, deşi are un rol extreme de important.

Această prezentare necesită JavaScript.

Anii 90 ai secolului trecut i-au adus Elenei Georgescu bucurii mai ales la Campionatele Mondiale, dar suprema recunoaştere au reprezentat-o cele cinci medalii consecutive la Jocurile Olimpice, din 1992 până în 2008. Barcelona echivalează cu argintul, apoi vârful cu aur de trei ori la rand la Atlanta, Sydney şi Atena, iar în 2008 doar bronz la Beijing. Acest loc 3 i-a produs o mare amărăciune, e oarecum de înţeles după atâte ediţii în care locul I era ca o poveste cu final aşteptat. Atmosfera de familie le-a unit pe aceste sportive şi le-a făcut să se simtă asemeni unor adevărate vedete, după cum o recunoaşte chiar Elena Georgescu.

Radio România Timişoara

Realizator: Viorel Jurcuţ

Redactor şef (coordonator): Aurelian Teculescu

Imagine: Ovidiu Novac

Lasă un răspuns