1000 – Vunk

1259
0
DISTRIBUIȚI

Pe 1 martie piesa 1000 a trupei VUNK a împlinit 14 ani de la prima difuzare. Cântecul a marcat doua premiere în industria muzicală la acel moment: a fost prima piesă de dragoste a trupei, iar clipul a fost primul videoclip animat realizat în România.

Personajul principal al clipului, greierele albinuţă, este şi acum unul dintre cele mai îndrăgite personaje ale copiilor, trupa primind în mod constant solicitări de la părinţi pentru imagini sau păpuşi cu greierele albinuţă. Mai mult, melodia a devenit rapid imnul îndrăgostiţilor de la acea vreme:

„Dintr-o mie de flori parfumate eu te-am cules / Dintr-o mie de măşti colorate eu te-am ales”, erau versurile care impresionau fetele din România!

Desi este una dintre cele mai îndrăgite piese în concertele VUNK, chiar şi la 14 ani de la lansarea ei, în 2003, Cornel Ilie nu i-a dat prea multe şanse şi a ezitat să o facă single. A fost, de fapt, ultimul single de pe albumul  ”În haine noi” (2002).

„1000 era să rămână o piesă anonimă dacă fraţii Matei şi Mihai Filip nu insistau să-i facă şi un clip. Noi nu am crezut că acest cantec o să placă atât de tare, iar succesul imediat ne-a luat prin surprindere. Un merit extraordinar îl are videoclipul piesei care a adus ceva inovator pentru piaţa muzicală românească, fiind primul clip animat în 3D. Era ceva cu totul nou, iar personajul principal, un hibrid între o albinuţă şi o furnică a devenit, în acea perioadă, mai cunoscut decât noi. Mult timp ne-au scris o mulţime de părinţi înnebuniţi că după ce se termină clipul copiii lor încep să plângă. Şi mai frumos este cand vin la concertele noastre acum copii cu vârsta în jur de 13-14 ani şi care ne spun că şi ei se numără printre cei care erau fanii acestui clip şi ai piesei”, spune Cornel Ilie, liderul trupei Vunk.

1000, piesa trupei Vunk, rămâne totuşi cea mai cântată piesă a trupei Vunk, suferind în timp cele mai multe transformări.

Studioul Bucureşti FM
Coordonator proiect – Răzvan Petre
Realizator – Răzvan Petre
Editor imagine – Cosmin Boroiu

Lasă un răspuns