Ani de liceu – Stela Enache

2063
1
DISTRIBUIȚI

De peste trei decenii, fiecare generaţie de liceeni trece pragul şcolii pe acordurile melodiei “Ani de liceu”, unul dintre cele mai cunoscute cântece de muzică uşoară, scris în 1986 de compozitorul Florin Bogardo pe textul lui Saşa Georgescu, fiind interpretat de compozitor şi de soţia sa, Stela Enache.
Melodia a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului „Liceenii” din 1987 în regia lui Nicolae Corjos. Iniţial melodia ar fi trebuit să fie cântată de Oana Sârbu şi Ștefan Bănică jr, protagoniştii rolurilor principale din film, dar în final regizorul a apelat la interpretarea duetului Stela Enache – Florin Bogardo.

Cântecul a apărut pe două albume: „Muzică din filme româneşti” – o producţie Electrecord 1988 şi „Cântecele noastre, toate…”, o producţie Intercont Music 2005.

În anul 2002, trupa TNT a lansat o piesă inspirată din melodia „Ani de liceu”, cu titlul „Ani de liceu 2002”, ale cărei versuri fac referire la textul original scris de Saşa Georgescu, dar linia melodică este diferită, muzica fiind semnată de Marius Moga.

Stela Enache cântă şi astăzi melodia în concerte şi în emisiuni televizate. La vârsta de 67 de ani, Stela Enache are aceeaşi eleganţă şi energie ca în tinereţe. Artista nu a renunţat la muzică şi susţine şi acum spectacole cu sălile pline.

Radio România Reşiţa
Realizator: Tiberius Adam
Coordonator proiect: Laura Sgaverdea
Redactor: Hardy Cvoica
Editor/operator cameră: Tiberius Adam

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns