Amintirile – 3 Sud Est

1731
1
DISTRIBUIȚI

Pentru povestea piesei “Amintirile” ne-am întors în urmă cu 18 ani, exact în locul în care s-a născut ea, şi anume, la Năvodari, în studioul de înregistrari al trupei 3 Sud Est. Este cea mai cunoscută piesă a uneia dintre cele mai de succes trupe româneşti. Şi dacă timpul i-a mai estompat din amintiri, l-am provocat pe Laurenţiu Duţă la un dialog despre succes şi emoţii.

Trupa 3 Sud Est s-a format în 1997, când Mihai, Viorel şi Laurenţiu au început să cânte împreună. În decembrie 1999, s-a auzit prima dată melodia “Amintirile”, în studioul de înregistrări al liderului trupei 3 Sud Est, Laurenţiu Duţă. O piesă care a cucerit publicul de la început şi, care, marca totodată şi o premieră: Laurenţiu Duţă: „O poveste foarte interesantă (n.r. cu piesa Amintirile) este că a fost primul instrumental produs de mine, în studioul meu. Pentru că noi până atunci mergeam la Dj Phantom, la Şebeş. Îmi făceam ideile într-o orgă, apoi, acolo schimbam sunetele şi făceam partea de bit. Văzând la el (n.r. Dj Phantom), am început sa fac şi eu asta, şi a fost prima mea clapă profesională. A fost prima piesă produsă în studioul ăsta… aici. Baza studioului a fost piesa Amintirile. Piesa a fost lansată undeva în decembrie sau chiar noiembrie 1999, dar boom-ul a fost în 2000, ianuarie 2000. Şi cred că a fost cel mai mare succes al nostru. Şi acum, când o cântăm la concerte, reacţiile sunt ca şi când piesa ar fi pe val, ca şi când e în plină ascensiune pe radio şi tv, după 17 ani de zile.”

În anul 2000, trupa 3 Sud Est a câştigat, cu piesa „Amintirile”, marele Trofeu al Festivalului de Muzică Uşoară Mamaia. De atunci, cei trei artişti au lansat peste 10 albume, care s-au vândut în mai bine de un milion de exemplare. Privind înapoi, Laurenţiu Duţă spune că 2000 a fost cel mai bun an al trupei. Şi dacă ar fi ca o trupă să se identifice cu o singură piesă, atunci liderul 3 Sud Est spune, fără ezitare, că pentru el aceasta este “Amintirile”. Nu ar schimba nimic la ea nici azi şi recunoaşte că până acum niciun DJ nu i-a cerut să facă un remix.

După câţiva ani de tăcere, trupa 3 Sud Est poate privi încrezătoare înainte. Melodia “Cine eşti?”, lansată anul trecut, se află pe primul loc la numărul de difuzări în România, în primele patru luni ale acestui an.
Totuşi, ceva s-a schimbat de atunci. Dacă în anul 2000, scena era plină de dansatori, astăzi, spectacolul lor pune mai mult accent pe muzica live, iar 3 Sud Est nu mai numără doar 3 membri, ci 7 cântăreţi şi instrumentişti.

Radio România Constanţa
Coordonator proiect: Dana Sterghiuli
Redactor: Liviu Predescu
Editor text/Voice over: Cristina Ghelasie
Editor video/Operator cameră: Bogdan Turlacu

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns