Spune-mi – Monica Anghel

1614
1
DISTRIBUIȚI

Melodia  „Spune-mi” este una dintre cele mai cunoscute piese din ultimii 20 de ani atât pentru modul excepţional în care a fost interpretată, cât şi pentru mesajul cu o deosebită încărcătură emoţională pe care îl transmit versurile.

Şlagărul a fost compus de Cornel Fugaru, pe versurile soţiei sale, Mirela Fugaru şi a fost lansat în anul 1995 la Festivalul de la Mamaia, fiind interpretat de Monica Anghel. În cadrul acestui festival a obţinut premiul I la secţiunea de Creaţie.

Despre acea ediţie a Festivalului de la Mamaia, compozitorul declara: „Cea mai frumoasă edi’ie, dar şi cea mai urâtă a fost aceea din 1995, când am participat cu melodia “Spune-mi” şi mi se zicea că altă piesă trebuie să ia trofeul chiar dacă aceasta era văzută mai bine. După festival, piesa a fost ridicată la cel mai înalt nivel câştigând multe festivaluri internaționale.”

După Festivalul de la Mamaia, cântecul a devenit repede cunoscut, fiind preluat şi difuzat de majoritatea posturilor radio şi de televiziune.

Un an mai târziu, melodia a făcut furori şi la Festivalul Internaţional Cerbul de Aur de la Braşov, unde a obţinut Marele Premiu.

În decursul timpului, interpretarea şi mesajul piesei au fost răsplătite cu 11 premii la 11 festivaluri internaţionale de muzică. De asemenea, în anul 2006 piesa a fost inclusă în albumul „80 de ani de muzică în 80 de ani de radio”.

Studioul Bucureşti FM
Coordonator proiect – Răzvan Petre
Realizator – Răzvan Petre
Editor imagine – Cosmin Boroiu

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns