Fată dragă – Mădălina Manole

824
0
DISTRIBUIȚI

Născută într-o zi de vineri, 14 iulie 1967, în Vălenii de Munte, Mădălina Manole, pe numele său de naştere Magdalena Anca Manole, a debutat la o vârstă fragedă, la 15 ani, cariera ei cunoscând un trend ascendent.
A luat “Discul de Aur” cu melodia intitulată “Fata dragă”, a făcut numeroase turnee în SUA, Canada, Austria, Belgia, Germania şi Franţa.

A cântat în deschiderea concertelor renumiţilor Los del Rio şi Whigfield, fiind cotată ca “primul nume al muzicii pop româneşti”.

De asemenea, a fost supranumită “Patricia Kaas a României”; scoate numeroase albume, fiind cea mai bună voce feminină la Premiile Radio România.

Chitaristul trupei Kripton, Eugen Mihăiescu, vorbeşte cu emoţie şi prietenie despre Mădălina Manole, el fiind şi cel care i-a compus în urmă cu 10 ani mai multe piese care s-au transformat în adevărate hituri!

Începând cu 1990, Mădălina Manole a susţinut recitaluri în diferite regiuni din România, iar un an mai târziu una dintre piesele sale, compusă de Şerban Georgescu şi intitulată „Fată dragă” câştigă popularitate la posturile radio din ţarî şi avea să devină compoziţia de semnătură a artistei.

Succesul comercial al discului Fată dragă era consemnat la vremea respectivă şi de revista Billboard.

Radio România Reşiţa
Realizator: Daiana Roşca
Coordonator proiect: Laura Sgaverdea
Redactor: Daiana Roşca
Editor/Operator cameră: Tiberius Adam

Lasă un răspuns