Dacă ploaia s-ar opri – Cargo

2661
0
DISTRIBUIȚI

Grupul Cargo a fost înfiinţat în 1985 la Timişoara. În acei ani ‘80, au fost multe schimbări de componenţă, primul disc – un single cu 2 piese – apărând în 1990 în Franţa. În 1992, apare primul album, al doilea fiind scos în 1995.

Pe albumul Spiritus Sanctus, editat în 2003, întâlnim piesa Dacă ploaia s-ar opri, compoziţia liderului Adrian Bărar.

Cei care au participat la înregistrarea piesei sunt: Adrian Igrişan (voce, chitară, mixaje, mastering), Alin Achim (bas, voce), Octavian Pilan (baterie), Cristian Pup (claviaturi, voce), Adrian Bărar (chitară, voce).
Succesul imens al piesei i-a luat cumva pe nepregătite pe membrii formaţiei. Asta şi pentru că pe acelaşi album mai există o serie de titluri valoroase: «Nu pot trăi fără tine», «Călare pe motoare» sau «Bagă-ţi minţile în cap». Cu toate acestea, de câţiva ani deja, mulţi când spun “Cargo” spun ”Ploaia”.

Succesul grupului Cargo în ţară se datorează unei anumite constanţe stilistice – fanii nu au avut surprize neplăcute la apariţia câte unui nou album Cargo – cât şi unei activităţi perseverente discografice şi concertistice. Dar şi datorită unui simţ al hitului pe care Bărar & Co se pare că îl posedă.

Radio România Timişoara
Coordonator proiect: Aurelian Teculescu
Realizator/Voiceover: Bogdan Puriş
Editor imagine/Operator camera: Ovidiu Novac

Lasă un răspuns