Un actor grăbit – Laura Stoica

1349
0
DISTRIBUIȚI

Povestea melodiei „Un actor grăbit” este una „pripită” la rândul ei, ca şi cum de la introducerea într-un basm ai sări direct la conflict, trecând în trap pe lângă celelalte momente ale subiectului. Sigur vi-o reamintiţi pe Laura aşa cum a fost ea: nonconformistă, puternică şi optimistă

Laura Stoica şi compozitorul piesei, Bogdan Cristinoiu, era prieteni buni, deşi se ştiau de puţin timp. A fost o melodie cu versuri şi linie melodică grăbite, la care Cristinoiu nu a zăbovit prea mult. Se întâmpla la finele lui 1991, pentru ca în 1992 să devină „piesa anului”.

Andreea Andrei, textiera legendarei melodii, povestea într-un interviu că refrenul este cel mai greu de „găsit” la un şlagăr, ceea ce e previzibil de altfel. Şi că, în cazul „Actorului grăbit”, a fost mai inspirată ca niciodată.

Ceea ce poate nu ştiaţi este că melodia are în spate o poveste reală, cu un actor care şi-a părăsit iubita. Povestea celor doi a reprezentat sursa Andreei Andrei. Inedit este faptul că la un moment dat, melodia ajunsese un imn. Imnul deţinutilor, care îşi închipuiau cum îi aşteaptă soţiile acasă. Astfel, doritori să-şi revadă iubitele sau nevestele, condamnaţii îşi înecau amarul în versurile pe care fiecare român le-a fredonat măcar o dată în viaţă.

Laura Stoica a devenit „actorul grăbit” al propriului destin. Pe 9 martie 2006, avea să plece în lumea celor drepţi, alături de toată familia să, soţul şi bebeluşul încă nenăscut. Un crunt accident de circulaţie i-a curmat viață, într-un moment în care fericirea îi însenina chipul.

Studioul Bucureşti FM
Coordonator proiect – Răzvan Petre
Realizator – Răzvan Petre
Editor imagine – Cosmin Boroiu

Lasă un răspuns