Gaşca mea – Hi Q

1315
0
DISTRIBUIȚI

Tinereţea cu entuziasmul, bucuria şi lipsa de griji, colorată cu poveşti de iubire, a fost mereu surprinsă în versuri, cântată, pictată şi povestită. Dintotdeauna oamenii au încercat să imortalizeze această perioadă a vieţii, cea mai frumoasă după copilărie.

“Gaşca mea” este de fapt o piesă de dragoste, chiar dacă refrenul ne duce cu gândul la distracţie, la dans, la petreceri. Dar dacă ai intrat în inima mea, vei intra cu siguranţă şi în gaşca mea. Noaptea poţi să nu dormi de îndrăgostit ce eşti, sau pentru că nu e timp de aşa ceva, pentru că e vreme de petrecere.

Trupa Hi-Q a activat timp de 18 ani şi a fost compusă din Dana Nălbaru, înlocuită de Nicoleta Drăgan , Mihai Sturzu şi Florin Grozea. Proiectul HI-Q a început în 1995, când Florin i-a propus colegului său de clasă să fie solistul trupei. În 1996 trupa se bucură de primul hit, „Sfârşit de septembrie”, succesul încurajând începerea lucrului la primul album. În 1997 este cooptată Dana. Urmează numeroase concerte în Braşov şi apariţii la radiourile şi televiziunile locale, proiectul Hi-Q rămânând un produs local, nereuşind să devină cunoscut în ţară.

După o scurtă întrerupere a activităţii, cei trei îşi propun o relansare în forţă şi, de fapt, adevăratul debut discografic. Acest lucru devine posibil prin semnarea unui contract cu casa de discuri Roton. În luna martie a anului 2000, Mihai, Florin şi Dana au scos pe piaţă primul videoclip ”Totul va fi bine!”. Trupa Hi-Q (în formula Mihai, Florin şi Dana) a devenit arhicunoscută în perioada când a prezentat o emisiune de divertisment pentru tineri.

„Gaşca mea” a fost cântată de Hi-Q de mii de ori şi a fost piesa de închidere la orice concert. O poţi auzi şi acum la petreceri.

Ideea de la care a pornit melodia Gaşca mea? Nişte frânturi de sunete din lumea largă. Nici n-a apucat să fie terminată, că toţi cei care au ascultat-o, au spus că va deveni hit. Şi aşa a fost.

Iubirea şi prietenia sunt cele mai de preţ legături dintre oameni, iar veselia ne va rămâne pentru totdeauna în memorie, ca amintire frumoasă.

Chiar dacă formaţia Hi-Q şi-a încetat activitatea, cântecele ei antrenante ne vor rămâne pentru totdeauna în minte, în inimă şi pe frecvenţele radio. Muzica există atât timp cât este cântată.

Radio România Tg. Mureş
Coordonator proiect – Dana Ardelean
Editor text/voice over – Emanuela Aranyos
Prezentator – Nicoleta Ghişa
Operator video/editor imagine – Alin Mariş

Lasă un răspuns