Floare de colţ – Ducu Bertzi

1217
0
DISTRIBUIȚI

Originar dintr-o regiune aproape mitică a României, Ducu Bertzi a păstrat mereu moştenirea Maramureşului în tot ceea ce a făcut în viaţă. Atras de muzică încă din şcoala generală, Ducu Bertzi descopera curând poezia, frecventând un cenaclu literar din Sighetul Marmaţiei.

Avea 21 de ani când la Baia Mare, în cadrul manifestărilor organizate de Cenaclul Flacara, debutează şi impresionează un public ce urma sa îi scandeze numele din acel moment până în zilele noastre. Prima înregistrare audio a fost realizată la Radiodifuziunea Română în noiembrie 1979 cu piesa “Când s-o-mpărţit norocul”, loc în care revine periodic pentru alte şi alte imprimări. Unul dintre cele mai populare cântece s-a dovedit a fi, de-a lungul vremii, „Floare de colţ”, compusă în anul 1986.

Cântec solar de iubire, „Floare de colţ” are norocul unui refren extrem de cantabil, fredonat de audienţă aproape instantaneu. Tocmai de aceea, acesta este unul dintre cântecele preferate de Ducu Bertzi atunci când publicul îi solicită un bis. Popularitatea acestui cântec este atât de mare încât un important festival de folk, organizat anual la Sight se numeşte „Floare de colţ”.

Radio România Cluj
Realizator: Tudor Runcanu
Coordonator proiect : Andrei Huţanu
Editor/operator cameră: Bogdan Vişan

Lasă un răspuns