Atât de singur – Talisman

1435
0
DISTRIBUIȚI

Alin Oprea şi Tavi Colen s-au cunoscut în „Complexul Studenţesc Regie”, pe când le cântau fetelor cu chitara. Înainte de a înfiinţa grupul Talisman, cei doi au mai fost împreună în formaţia Sin, între anii 1992 şi 1994. Talisman a luat naştere în 1996, iar prima apariţie live a trupei s-a consemnat pe 16 decembrie 1996, la Festivalul „Om bun”, unde a şi câştigat marele premiu.

Piesa de rezistenţă a formaţiei este “Atât de singur”, care a fost pe locul întâi în topurile româneşti în anii 1997-1998. Melodia “Atât de singur” este inspirată de o poveste tristă de dragoste, în care chiar Alin Oprea a fost protagonist, lucru care explică fiorul melancolic, romantic şi nostalgic al versurilor celebrului cântec.

Maxi-single-ul “Atât de singur” a fost lansat în 1997 şi a însemnat saltul trupei către celebritate. Ca urmare a uriaşului succes înregistrat cu această piesă, trupa Talisman a fost invitată să susţină recitaluri la festivalurile “Cerbul de Aur” şi “Mamaia”. Un an mai târziu, Talisman este desemnată Formaţia anului la “Superlativele VIP”, primeşte “Discul de Platină” pentru vânzarea EP-ului “Atât de singur” în peste 500.000 de exemplare, lansează albumul “Talisman” şi susţine un număr record de 282 de concerte în ţară.

Radio România Oltenia-Craiova
Realizator: Davian Vlad
Coordonator proiect: Isabela Stama-Ioan
Prezentator: Daria Andriescu
Redactor/Voice-over: Gabriel Liviu Balica
Operator cameră: Andrei Creţoiu
Editor imagine/Video concept: Alin Cârţână

www.eualegromania.ro
www.romaniaregional.ro

Lasă un răspuns