Vinovaţii fără vină – Pasărea Colibri

1178
0
DISTRIBUIȚI

La sfârşitul anilor ’90, piesa Vinovaţii fără vină, compusă de Dorin Liviu Zaharia, a devenit unul dintre cele mai fredonate cântece în România. Melodia este inclusă în albumul formaţiei Pasărea Colibri „Cântece de bivuac” din 1999, editat de Roton.

Dorin Liviu Zaharia a fost membru fondator al formaţiei Olympic’64 şi unul dintre primii compozitori de muzică folk ai generaţiei sale pe care o numea „nostalgia ţăranului orăşenizat”.

Vinovaţii fără vină, cântecul de protest al lui Dorin Liviu Zaharia, piesă înregistrată în urmă cu aproape 20 de ani, avea să devină una dintre emblemele grupului Pasărea Colibri. Mircea Baniciu îşi aminteşte de momentul când a venit la el Moţu Pittiş „cu un cântec scris de „Chubby Zaharia” pe care a dorit să-l includă în repertoriul formaţiei Pasărea Colibri. „Textul era foarte frumos, dar cântecul era orchestrat în stilul anilor ’60”, spune Mircea Baniciu despre compoziţia pe care, ulterior, a reorchestrat-o.

Pe 3 decembrie se vor împlini trei decenii de la trecerea în eternitate a lui Dorin Liviu Zaharia, „omul care a compus, a scris şi a făcut artă în underground”.

Radio România Timişoara
Realizator – Călin Pacatiuş
Editor imagine – Ovidiu Novac
Coordonator proiect – Aurelian Teculescu

Lasă un răspuns