Andrii Popa – Phoenix

915
0
DISTRIBUIȚI

Phoenix este un nume celebru gravat în inimile iubitorilor rock-ului românesc. În iulie 1971, directivele lui Nicolae Ceauşescu privind creaţia artistică din România au condus la destrămarea multor formaţii rock. Cu toate acestea, pentru Phoenix a urmat o perioadă de aur în care band-ul timişorean a creat subgenul etno-rock inspirat întotdeauna din folclorul românesc autentic.

Compoziţia Andrii Popa, pe muzica scrisă de Mircea Baniciu, a fost prezentată publicului bucureştean pe 19 noiembrie 1973, când Phoenix a susţinut un concert memorabil pe scena Sălii Palatului. „Era un cântec de rezervă, la un moment dat, un cântec care a rămas aşa,… în sertar”, mărturiseşte cantautorul Mircea Baniciu. Viitorul hit nu era programat să fie înregistrat pe vreun album. Şi totuşi, Andrii Popa a fost imprimat în 1974 pe albumul „Mugur de fluier” al legendarului grup Phoenix, LP editat de Electrecord.

„Mă simt nespus de fericit că am reuşit să fac un cântec care s-ar putea să treacă şi de timpul meu”, spune Mircea Baniciu. Andrii Popa rămâne cântecul tuturor generaţiilor.

Radio România Timişoara
Realizator – Călin Pacatiuş
Editor imagine – Ovidiu Novac
Coordonator proiect – Aurelian Teculescu

Lasă un răspuns