Ploaia şi noi – Doina Badea

790
0
DISTRIBUIȚI

Doina Badea a impresionat o ţară întreagă prin eleganţa interpretărilor sale şi prin uşurinţa cu care mângâia note ce păreau intangibile muritorilor. Şi toate melodiile din repertoriul ei sunt dovada unui talent uriaş pe care l-am pierdut subit şi tragic, sub dărâmăturile lăsate în urmă de marele cutremur din 4 martie 1977.

“Ploaia şi noi” a reprezentat apogeul prea scurtei cariere a unei unei craiovence cu voce şi suflet de aur, piesa de referinţă a unei interprete binecuvântate cu har şi carismă pentru care a cânta reprezenta înspşi esenţa vieţii, unicul scop al existenţei sale.

Muzicologul George Sbârcea remarca faptul că Doina Badea, prin interpretarea maiestuoasă, elegiacă a piesei compuse de Vasile Vasilache Jr., pe versurile Flaviei Buref, a demonstrat încă o dată că este o apariţie singulară, irepetabilă, un fenomen muzical fără egal care umplea săli, dar mai ales inimi.

Vocea răscolitoare a Doinei Badea a potenţat fiorul melancolic al compoziţiei lui Vasile Vasilache Jr., şi, cu siguranţă, cântecul “Ploaia şi noi” nu ar fi avut acelaşi impact şi acelaşi ecou dacă nu ar fi fost transpus cu emoţie şi măiestrie de marea artistă care s-a născut şi şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa la Craiova.

“Ploaia şi noi” impresionează şi astăzi prin eleganţa desăvârşită a compoziţiei, prin versurile de o sensibilitate deosebită, şi nu în ultimul rând prin expresivitatea şi complexitatea interpretării celei care a fost irepetabila Doina Badea.

Radio România Oltenia-Craiova
Realizator: Davian Vlad
Coordonator proiect: Isabela Stama-Ioan
Prezentator: Daria Andriescu
Redactor/Voice-over: Gabriel Liviu Balica
Editor imagine/Video concept: Alin Cârţână

Lasă un răspuns