Let Me Try – Luminiţa Anghel & Sistem

705
0
DISTRIBUIȚI

Zbucium, nelinişte şi hotărâre sunt trăirile pe care le ai ascultând piesa „Let Me Try”. E povestea perseverenţei unei inimi îndrăgostite, încărcată şi de emoţia românilor care au urmărit ediţia din 2005 a concursului Eurovision.

„Let me try”, compusă de Cristian Faur, pe versurile aceluiaşi autor, a fost lansată special pentru Selecţia Naţională, de Luminiţa Anghel şi trupa Sistem. Prea puţini ar fi pariat atunci pe o reuşită!

Odată cu câştigarea concursului, piesa a ajuns la Festivalul Eurovision, la Kiev. Succesul a venit în seara finalei, când Luminiţa Anghel şi Sistem au reuşit să obţină bronzul, clasându-se pe locul al treilea, în urma Greciei şi a Maltei. A fost pentru prima dată când România a urcat pe podium în istoria acestui festival, iar emoţiile momentului au fost aproape de nesuportat!

Spectacolul a fost copleşitor. Mai toate show-urile sunt, în ultimii ani, puse în valoare de dansatori. Însă Cristian Faur şi Luminiţa Anghel se gândiseră să apeleze la un alt gen de formative şi, într-o clipă de inspiraţie, s-au oprit la trupa Sistem.

Împreună, muzicienii şi-au dat toată silinţa pentru a pune în scenă o întreagă poveste, cu butoaie, flăcări şi scântei.

A contat foarte mult energia emanată în acest show. Conaţionalii noştri s-au numărat printre favoriţii publicului european, care a răspuns cu entuziasm.

„Let Me Try”, iată un exemplu de încredere într-un vis, tocmai în momente când nimeni nu-ţi acordă credit. E o poveste despre cum să nu renunţi, chiar şi atunci când tocmai ţi-ai pierdut cea mai puternică armă. Puţină lume ştie că Luminiţa Anghel a avut, chiar înainte de marea confruntare internaţională, probleme serioase cu vocea, care n-o mai asculta.

„Let Me Try” este despre cum să nu dai înapoi când îţi doreşti ceva, şi te îndeamnă să mai încerci o dată. Şi încă o dată.

Radio România Tg. Mureş
Realizator: Emanuela Aranyos
Operator cameră, procesare video: Alin Mariş
Text: Cristian Crăciun, Emanuela Aranyos
Coordonator proiect: Dana Ardelean

Lasă un răspuns