Eu vreau să-ţi spun că te ador – Sanda Ladoşi & Ştefan Iordache

1060
0
DISTRIBUIȚI

Una din piesele care era, în 1994, pe buzele tuturor a fost „Eu vreau să-ţi spun că te ador”, o poveste de iubire sinceră, care a ajuns la inimile românilor instantaneu.

Cântecul are la bază trăiri ale interpreţilor, dar, în acelaşi timp, ale oricărui ascultător. E un tango stilizat, o compoziţie remarcabilă, cu text profund, în care mesajul este iubirea.

Sanda Ladoşi a avut bucuri şi marea şansă de a lucra la un proiect muzical deosebit, alături de unul din cei mai mari actori ai României, Ştefan Iordache. Acesta a cochetat mereu cu muzica. Talentul său muzical a ieşit însă la iveală doar când a format duetul cu Sanda Ladoşi. Cei doi au interpretat cu mare succes piesele compuse de Dan Iagnov, fiecare cântec lansat devenind imediat un adevărat şlagăr.

În 1994, artiştii au participat la Festivalul de la Mamaia cu piesa “Şi între noi mai e un pas”, reuşind să se claseze pe locul al doilea. Şi-au dat seama că fac echipă bună, aşa că, un an mai târziu, au participat din nou, de această dată cu piesa „Eu vreau să-ţi spun că te ador”. A devenit un hit al anilor ‘90!

În ultimul său interviu, Ştefan Iordache spunea: „Lumea mă ştie mai degrabă pentru că am cântat cu Sanda Ladoşi, şi mai puţin pentru Hamlet, Richard sau ce am mai făcut eu. Privesc situaţia cu umor. Nu-mi doresc popularitate. Au alţii destulă!”

Se spune că, în 2008, Ştefan Iordache ar fi plecat dintre noi înainte de a-şi fi îndeplinit o ultimă dorinţă, aceea de a lua legătura cu Sanda Ladoşi, pentru a mai cânta încă o dată împreună cu ea.

Radio România Tg. Mureş
Realizator: Emanuela Aranyos
Operator cameră, procesare video: Alin Mariş
Text: Cristian Crăciun, Emanuela Aranyos
Coordonator proiect: Dana Ardelean

Lasă un răspuns