20 – Voltaj

1071
0
DISTRIBUIȚI

Voltaj este o formaţie înfiinţată la Bucureşti în 1982, de muzicieni plecaţi de la Iris, inclusiv de Cristi Minculescu. Grupul a avut mai multe perioade distincte din punct de vedere stilistic, asta şi datorită fluctaţiei continue de personal. Atât de zbuciumată a fost istoria optzecistă a acestei formaţii, încât la un moment dat găseai, concomitent – dar cântând separat – trei alcătuiri cu numele … Voltaj.

Lucrurile vor începe să se stabilizeze (inclusiv stilistic) prin ’98-’99, odată cu închegarea unei noi formule de componenţă. Solist vocal a devenit – cel ce şi astăzi este – Călin Goia.

În 2001, pe albumul 3D este inclusă şi piesa ”20”, care de atunci este unul dintre hiturile formaţiei, una dintre piesele emblematice ale muzicii pop-rock de după ’89.

Piesa ”20” a grupului Voltaj a fost, atunci în 2001, o expresie pe note, o înmănunchere a trăirilor, a experienţei de viaţă a membrilor, trecuţi deja binişor de vârsta-cea-fără-de-griji. Este şi acum piesa cea mai cerută la concertele formaţiei. În mod uzual, este păstrată pentru finalul de concert, dar mai totdeauna cineva din public strigă la răstimpuri: DOUĂZECI!

Radio România Timişoara
Realizator: Bogdan Puriş
Editor video/operator cameră: Ovidiu Novac
Coordonator proiect: Aurelian Teculescu

Lasă un răspuns