Cele două cuvinte – Taxi

863
0
DISTRIBUIȚI

Trupa Taxi a fost lansată în 1999, la iniţiativa lui Dan Teodorescu şi a lui Adrian Borţun, care la vremea aceea cântau într-o formaţie numită „Altceva”. S-a alăturat proiectului şi George Pătrănoiu, un vechi prieten chitarist. Le lipsea un toboşar pe care l-au ales în urma audițiilor, pe Lucian Cioargă.

Cel care a găsit numele trupei a fost Dan Teodorescu. În 1999 au lansat piesa „N-ajung la ele”, care nu a avut mare succes, așa că au compus și lansat „Criogenia salvează România”, care a prins foarte bine la public. Astfel, a venit nominalizarea la Festivalul de Muzică Ușoară Mamaia 1999. Primul lor material discografic a fost lansat în noiembrie 1999 – „Jumătate de album”. Tot în 1999 a apărut și primul videoclip al formației, „Criogenia salvează România”.

Albumul „Cele două cuvinte” despre a carei piesa titlu vorbim astăzi, a fost lansat în 2011 și s-a bucurat de un succes foarte mare. Single-ul ce dă numele albumului a avut parte de un videoclip inedit, în care 26 de bărbați celebri din România încearcă să spună femeilor din viața lor „te iubesc”.

În clipul lansat de Dragobetele lui 2011, incearcă să spună „te iubesc”: Vizante, Robert Turcescu, Oreste, Cabral, Dan Bittman, Andi Vasluianu, Mihai Mărgineanu, Horia Brenciu, Florin Chilian, Virgil Ianţu, Miţă – Bere Gratis, Tudor – Fly Project, Cornel Ilie, Adi Despot, Gabriel Cotabiţă, George Vintilă, Kamara, Gyuri Pascu, Cătălin Măruţă , Leonard Doroftei, Wilmark, Cheloo, Toni Grecu , Şerban – Animal X , Smiley şi Răzvan Fodor.

La gala Premiilor muzicale “Radio România” piesa “Cele două cuvinte” a primit premiul pentru cel mai bun mesaj al anului 2011 în muzică şi până şi suedezilor le-a plăcut atât de mult medodia „Cele două cuvinte” a trupei Taxi, încât au tradus versurile şi au făcut un nou videoclip pentru ea.

Melodia trupei Taxi s-a bucurat de succes în mai multe ţări de-a lungul timpului. Există chiar şi o versiune poloneză a piesei.

Însă… în România, “Cele două cuvinte” rămâne piesa care şi acum aduce reacţii pozitive şi… alungă timiditatea… Să încercăm împreună…

Studioul Bucureşti FM

Coordonator proiect – Răzvan Petre
Realizator – Răzvan Petre
Editor imagine – Cosmin Boroiu

Lasă un răspuns