Tu şi Eu – Inna

792
0
DISTRIBUIȚI

Este artista din România cu cele mai multe vizualizări pe Youtube, peste două miliarde. Este cunoscută în lumea întreagă sub numele Inna, deşi în buletin apare ca Elena Alexandra Apostoleanu. Numele de scenă vine de la bunicul ei, care o alinta Inna când era mică.

S-a născut lângă mare, la Mangalia, pe 16 octombrie 1986 şi a terminat cursurile liceului economic din oraşul natal, după care a studiat Ştiinţele Politice la Universitatea din Constanţa. La 21 de ani, apărea pentru prima dată la o televiziune importantă din România, cu o piesă scrisă de Play & Win, cu care, însă, nu a făcut mare vâlvă. Oricum, colaborarea cu trupa a continuat, iar în 2008 au lansat împreună piesa “Hot”, care pentru Inna a adus prima confirmare în topurile muzicale ale vremii.

Aşa a început ascensiunea ei internaţională. “Hot” este piesa cu care a cucerit Internetul şi radiourile din România şi din lume. De atunci, viaţa ei se împarte între concerte şi turnee, lucruri care o ţin mereu departe de casă. Mangalia înseamnă acasă pentru Inna şi un loc în care revine cu plăcere, ori de câte ori are ocazia, după cum ne-a mărturisit: “Mie nu prea îmi rămâne niciun loc în suflet, aşa, mai mult decât România. În sufletul meu, indiferent unde sunt, e România, pentru că aici sunt ţara, mama, tatăl, familia, prietenii…”

În iunie 2009, Inna câştiga primele premii importante din carieră, în cadrul Romanian Music Awards. În septembrie 2009, a fost nominalizată la premiile MTV European Music Awards, categoria Best Romanian Act, iar o lună mai tarziu avea să câştige şi trofeul.
După ani în care a lansat hituri numai în limba engleză, în 2012, fanii Innei au fost deopotrivă surprinşi şi încântaţi că idolul lor a ales să cânte şi în limba română. Piesa „Tu şi eu” a reuşit să adune, în doar trei zile de la postare, peste 500.000 de accesări pe Youtube. Melodia a fost înregistrată în cadrul sesiunilor Rock the Roof din Mexic şi a ajuns unul din hiturile verii 2012.

Inna este artista din România cu cele mai multe vizualizări pe Youtube. A depăşit două miliarde pe propriul canal, iar în total pe YouTube (şi pe alte canale), se apropie de 3 miliarde, ocupând locul 73 în lume, informează Global Records. Pe Facebook, Inna are peste 12 milioane de fani şi 1,7 milioane de followers pe Instagram.

Inna: “E un noroc foarte mare pentru mine. Este foarte greu să ajungi unde am ajuns eu, chiar dacă pare uşor. Am muncit extraordinar de mult, însă nu vreau să mă gândesc la asta, nu vreau să mă plâng. Este extraordinar să fii unde sunt eu acum şi le multumesc fanilor mei pentru că am ajuns aici, în special României, pentru că am auzit în ultima vreme că „Nu, România nu te iubeşte!”. Ba nu, România mă iubeşte cel mai mult.”

În septembrie 2010, Inna a lansat videoclipul piesei Sun Is Up, cu care a adunat peste un milion de vizualizari pe Youtube, un record pentru un artist român.

Inna: “Fac ceea ce am visat dintotdeauna. Pentru mine începutul a fost cel mai simplu, pentru că nu am ştiut niciodată unde mă îndrept. Mi-am dorit tot timpul să am o piesă pe radiouri, să am o piesă de succes, o piesă pe care să o arăt mamei şi să spun: Uite, mami, cântă la radio! Ţi se pare real?”

În nouă ani, a ajuns cel mai bun produs muzical de export al României. Şi… ca o confirmare a talentului său, dublat de foarte multă muncă, INNA a fost invitată, anul trecut, să facă parte din juriul unui prestigios concurs de talente pentru copii.
Dintr-o privire, Inna pare artistul român care se vinde cel mai bine peste hotare. Dar să nu uităm că în spatele acestei frumoase poveşti stă un om extrem de ambiţios, care s-a dedicat în întregime scenei şi muzicii.

Radio România Constanţa
Editor text/Voice over: Cristina Ghelasie
Editor video: Bogdan Turlacu
Coordonator proiect: Dana Sterghiuli

Lasă un răspuns