Vara nu dorm – Connect-R

1349
0
DISTRIBUIȚI

”Vara nu dorm”, piesa cu care Connect-R a scris istorie în muzica românească acum aproape şase ani revine în atenţie chiar astăzi, în cadrul campaniei “Eu aleg România 100 de melodii ale românilor.”

Connect-R este un artist complet, jucând de-a lungul carierei rolul de cântăreţ, compozitor, actor, prezentator TV, dansator sau producător. A intrat pentru prima dată în atenţia publicului în anul 1997 ca vocalist şi mai târziu membru al formaţiei hip-hop RACLA. Mai apoi, Connect-R a devenit cel mai solicitat colaborator muzical, lucrând alături de vedete ca Loredana, Arsenium sau Simona Nae şi aducând de fiecare dată aroma sa specifică de R’n’B condimentat cu rap jamaican. În vara lui 2012, Connect-R a lansat imnul verii odată cu piesa ”Vara nu dorm”, care a ocupat aproape toată vara prima poziţie în Romanian Top 100.

Probabil, succesul piesei de datorează şi faptului că a fost lansată pe data de 1 mai, când toată lumea se afla în vacanţă, la mare, cu gândul la vara care bătea la uşă. Ba mai mult, melodia venea în perioada în care Connect-R era unul dintre cei mai vogă artişti în România, dar şi după o serie de piese interpretate în engleză, dând astfel tonul unei noi tendinţe în muzică. „Vara nu dorm” s-a dovedit a fi o piesă optimistă, cu influenţe reggae, care se referă la distracţia din zilele de vară, la care visează, evident, toată lumea

Clipul piesei, filmat, aşa cum era de aşteptat, la mare, a fost lansat în Bănie, cu ocazia gale muzicale unde Connect-R a fost prezent. Piesa a făcut furori si pe net, stabilind recorduri absolute pentru acea perioadă: în doar 7 zile de la lansarea pe youtube, videoclipul oficial a adunat aproximativ 1,2 milioane de vizualizări, iar toate video-urile cu piesa au adunat peste 10 milioane de vizualizări, într-o perioadă în care propagarea muzicii pe canalele video de pe internet nu intrase în reflexul consumatorilor români.

“Vara nu dorm” rămâne piesa de referinţă pentru Connect-R, una dintre cele mai iubite piese ale românilor şi, bineînţeles, melodia care pune la îndoială problema somnului în nopţile fierbinţi de vară, evident … la mare.

Studioul Bucureşti FM
Coordonator proiect – Răzvan Petre
Realizator – Răzvan Petre
Editor imagine – Cosmin Boroiu

Lasă un răspuns