Pe aripi de vânt – Delia feat. Kaira

1254
0
DISTRIBUIȚI

„Pe aripi de vânt”, compoziţie de Alex Pelin şi Ovidiu Baciu, lansată în toamna anului 2014, a ocupat luni de zile prima poziţie în topuri. Multiplu premiată, piesa interpretată de Delia în colaborare cu artista Kaira balansează retoric stări de fericire, amintiri, tristeţe, aşteptări… Totul, sub semnul muzicii şi în numele iubirii!

Poezia muzicii s-a întâlnit instantaneu cu muzica poeziei, vers după vers, spune compozitorul Alex Pelin: „Unele piese vin dintr-o trăire interioară, pe care nu ai putea să o defineşti… Cred că a fost şi cazul piesei Pe aripi de vânt. E singura piesă pe care nu am scris-o pe foaie. Am deschis microfonul şi am început să cânt vers cu vers. Faptul că e un text metaforic, ţine şi de modul meu de a scrie. Am avut foarte mult timp problema asta, mi se spunea că scriu prea multă poezie în versuri şi am ştiut că va veni un moment când versurile în România vor conta şi nu vor fi doar nişte clişee, rimă la rimă…”.

„Pe aripi de vânt” este un moment de referinţă în cariera Deliei, iar colaborarea cu artista Kaira a adus piesei „contrapunctul” aşteptat.

„Simţeam nevoia de o parte care să rupă complet filmul, pentru a reintra, ulterior, în refren”, mărturiseşte compozitorul Alex Pelin despre aportul Kairei.

Piesa Pe aripi de vânt a fost momentul de cotitură în cariera Deliei, artista „nu a venea o direcţie foarte bine definită până în momentul respectiv. Cred că de la Pe aripi de vânt s-a schimbat totul pentru Delia”, apreciază compozitorul.

Radio România Timişoara
Realizator: Simona Stoiţa
Imagine, montaj: Ovidiu Novac
Operator cameră: Cosmin Boroiu
Coordonator proiect: Aurelian Teculescu

Lasă un răspuns