Timişoara – Pro Musica

989
0
DISTRIBUIȚI

Grupul Pro Musica a fost înfiinţat la Timişoara de Ilie Stepan, în 1973. Primul concert al formaţiei, la Liceul Pedagogic din Timişoara, s-a produs odată cu aniversarea poetului naţional, pe 15 ianuarie 1973.

Formaţia a avut câteva perioade stilistice clar delimitate, una de început – folk, după care, în anii 80, dominant a fost rock-ul.

În 1981 Pro Musica a avut o primă piesă apărută pe disc, pe compilaţia Club A, solist vocal era atunci Dixie Krauser.
În 1986 au avut o faţă de album, în cadrul volumului 9 al seriei Formaţii Rock, solist vocal a fost Ionel ”Nae” Tarnoczi.

În 1988 au un album întreg al lor – Rockul Barock. La voce din nou altcineva, de data aceasta Tic Petroşel, un nou solist apărând şi în 1990 pe discul single Timişoara: Mario Florescu.

Această piesă a fost compusă la finalul lui decembrie 1989 de Ilie Stepan pe versurile lui Marian Odangiu, cei doi fiind inspiraţi de ceea ce vedeau în jur, de sentimentele pe care le trăiau.

Piesa Timişoara a fost înregistrată la Bucureşti, la Televiziune, a apărut pe disc la o casă de discuri austriacă. Discul este la ora actuală o raritate, un obiect de colecţie iar melodia a fost propusă şi votată în Consiliul Local al municipiului drept imn al Timişoarei.

Radio România Timişoara
Realizator – Bogdan Puriş
Editor imagine/operator cameră – Ovidiu Novac
Coordonator proiect – Aurelian Teculescu

Lasă un răspuns