Vama Veche – Vama Veche

1102
0
DISTRIBUIȚI

Dacă ai fost măcar o dată în Vama Veche, cu siguranţă vei recunoaște fiecare cuvinţel din piesa pe care o prezentăm astăzi! Fiecare cuvânt care îţi va transmite o stare de nostalgie şi îţi reaminteşte de verile petrecute la malul mării, cu paharul de bere şi chitara. Dacă în perioada asta a anului ai totuşi alte planuri de vacanţă, melodia “Vama Veche” te va ajuta măcar să călătoreşti cu gândul până acolo!

Şi lucrurile au început cam aşa: Liviu îi povesteşte lui Tudor într-o noapte de vară, ce stătea sub semnul lui Eliade, despre intenţia de a crea o trupă şi despre întâlnirile lui muzicale cu un pianist. Tudor este entuziasmat. Seara următoare, Traian (pianistul) întâlneşte într-un bar un băiat răguşit, ce părea că are voce. Era Tudor. Povestea se ţese uşor… uşor…”

Aşa pare să înceapă în 1996 povestea Vama Veche, o tânără formaţie care la 1 martie 1997 deschidea concertul Page & Plant (Led Zeppelin) în faţa a 10.000 de oameni, iar anul următor lansa albumul de debut „Nu am chef azi”.

Repetiţiile celor trei au scos la iveală trei personalităţi şi o melodie ce avea să devină hit-ul anului 1999: „Vama Veche”, piesa care apare pe albumul cu aceasi nume, al doilea din povestea trupei, realizat împreună cu o orchestră formată din 8 instrumentişti, Vama Veche încearcă astfel să-şi definească atât stilul, cât şi propria idee de sound. Acest al doilea album, Vama Veche, s-a vândut în peste 200.000 de exemplare, fiind cel mai bine vândut album de până atunci. După zece ani de muzică adevarata, Vama Veche s-au despărţit, o parte din ei formând Vama, iar ceilalţi dând naştere proiectului Trupa Veche.

Au trecut ani, Vama a continuat să scoată melodii noi, videoclipuri noi. Melodiile vechi au mers ca unse în continuare în Vamă, cu o bere-n mână. Cu toţii sunăm pe câte cineva când ajungem la Feteşti. Pe autostradă, da! Şi ne-am săturat de patul de acasă de foarte mult timp. Vama în continuare cântă despre mare, despre dragoste.

Studioul Bucureşti FM
Coordonator proiect – Răzvan Petre
Realizator – Răzvan Petre
Editor imagine – Cosmin Boroiu

Lasă un răspuns