Ana Aslan – un nume care a fascinat mii de oameni în întreaga lume

9730
5
DISTRIBUIȚI

Astazi v-o prezentam pe prof. dr. Ana Aslan – una dintre femeile extraordinare ale României, un nume care a fascinat mii de oameni în întreaga lume. Ana Aslan a inventat leacul pentru tinerețea veșnică.

Gerovital H3 este un medicament care intervine la nivel molecular si celular, actionand impotriva mecanismelor de imbatranire.
S­a dovedit deosebit de eficient impotriva unor boli specifice varstei a treia, ca afectiunile cardiovasculare, artrozele, reumatismul cronic sau afectiunile sistemului nervos.

154 de ţări au inregistrat mărcile „Ana Aslan” şi Gerovital

Ana Aslan s-a nascut pe 1 ianuarie 1897, la Braila, intr-o familie de intelectuali numeroasa (erau cinci frati). Tatal, Margarit Aslan, a murit cand ea avea numai 13 ani. In 1922 a absolvit Facultatea de Medicina si apoi si-a desfasurat activitatea la mai multe spitale, pana in 1952, cand a fost numita, cu sustinerea unuia dintre mentorii ei, doctoral C. I. Parhon, director al Institutului de Geriatrie din Bucuresti, functie pe care a detinut-o pana in 19 mai 1988, cand a incetat din viata, la varsta de 91 de ani.

Terapiile si medicamentele Anei Aslan si­au castigat in scurt timp un renume mondial. Personalitati din toate domeniile si de pe toate continentele au apelat la serviciile ei.

Printre ele, artisti celebri precum Charles Chaplin, Claudia Cardinale, Sofia Loren, Marlene Dietrich, Kirk Douglas, Lilian Gish, Frank Sinatra, Salvador Dali, Pablo Picasso. Sau politicieni ca Charles de Gaulles, presedinte al Frantei, Winston Churchill, prim­ministru al Marii Britanii, Iosip Broz Tito, presedinte al Iugoslaviei, Nikita Hrusciov, presedinte al URSS, Konrad Adenauer, primul ministru al Republicii Federale Germania, Indira Gandi, prim­ministru al Indiei, Generalul Pinochet.

Chiar si presedintele Statelor Unite, J.F. Kennedy, a folosit ambulatoriu medicamentele Gerovital inventate de celebrul doctor roman.

Dintre pacientii ei nu au lipsit nici Elena si Nicolae Ceausescu.
Claudia Cardinale a locuit la Otopeni, venise la tratament cu soţia lui Giuliano Gema. Alţii trimiteau avionul personal pentru a o aduce pe Ana Aslan la ei acasă. Pe Artistotel Onasis, l-a avut pacient, sau mai bine zis, Onasis i-a trims şi avionul şi a mers pe insula Scorpio să îl vadă.

Profesoara, aşa cum îi spuneau apropiaţii Anei Aslan, era o femeie dedicată muncii sale şi foarte strictă cu toţi colaboratorii.
Puţină lume ştie însă cum era femeia care a găsit leacul împotriva îmbătrânirii.
Iubea natura, în special marea, florile. Ii placea arta, în special pictura.

Avea un simț deosebit al culorii şi o pasionau culorile.
Muncea către 12 ore pe zi, dar îi plăcea să fie şi mondenă. Juca cărţi, ascultă muzică şi mergea la spectacole de balet.
Era exigentă cu colaboratorii, dar mai ales cu ea însăşi.

De la aviatie la medicina Ana Aslan s­a dovedit pasionata de invatatura. Dar si de gesturile marete. Incercarea lui Aurel Vlaicu de a traversa Carpatii, cu avionul construit chiar de el, a a impresionat­o atat de tare, incat a hotarat sa se faca pilot. A luat lectii si a pilotat un avion de mici dimensiuni, dar aceasta activitate s­a dovedit pana la urma doar un hobby de adolescenta. Chemarea ei era insa alta.

Doctorul Dinu Sarafoleanu a fost alături de Ana Aslan timp de 8 ani. A fost medicul său personal, dar şi prieten de nădejde. „O mână de om, pentru că era filiformă, de o sobrietate impecabilă, întotdeauna foarte bine şi cu gust îmbrăcată”, povestește el.

„Era o apariţie decentă, nestrigatoare la cer, sobră şi cu foarte multe elemente moderne”, spune doctorul Constantin Bălăceanu-Stolnici.

17 milioane de dolari pe an erau veniturile aduse Romaniei de tratamentul descoperit de Ana Aslan.

„Uratenia ma crispeaza, ma blocheaza si ma anihileaza. Nu as sti cum sa traiesc intr-o ambianta respingatoare. Detest batranetea, uratenia si minciuna” – se confesa lui Dinu Lipatti.
Toată viaţa a avut o singură frică: teamă de moarte.
Tratamentul inventat de ea este însă nemuritor.

„Eu nu trăiesc în trecut. Eu, în general, trăiesc în prezent şi viitor. Nu mă gândesc la trecut, nici măcar nu îmi amintesc de trecut. Cred că altă trăsătură care m-a ajutat este aceea că nu regret nimic. Aşa am fost în viaţă şi aşa sunt acum. Nu regret nimic, nici lupta pe care am avut-o, nici că sunt singură, nimic! Da, eu aşa sunt!” – acestea sunt cuvintele cu care se descria Ana Aslan.

Casa ei, aflata in incinta Institului, mai exista si astazi, insa despre brevetul original al medicamentului care a facut­o faimoasa, precum si despre insemnarile sau obiectele sale personale nu se mai stie nimic…

Ana Aslan a visat şi a văzut în cercetările ei „leacul” tinereţii, pe care l-a oferit cu mărinimie tuturor celor care l-au cerut.

Lasă un răspuns