A fost desemnată, în urma unui sondaj realizat de Federaţia Internaţională de Handbal, cel mai bun portar din toate timpurile: Luminiţa Huţupan-Dinu, handbalista care obţinea în 2005, împreună cu colegele sale din echipa naţională, medalia de argint la Campionatul Mondial.
Valoarea este dovedită dincolo de orice urmă de îndoială numai atunci când, pe lângă faptul că reuşeşti să marchezi prezentul prin rezultatele tale deosebite, forţezi posteritatea să-şi aducă aminte de izbânzile tale răsunătoare. Iar Luminiţa Huţupan Dinu a avut parte şi de uralele clipei trecătoare şi de recunoaşterea unui viitor început imediat după retragerea sa din sportul pe care l-a iubit şi pe care îl iubeşte şi în continuare cu o pasiune incredibilă. Astfel că tripla câştigătoare a Ligii Campionilor la handbal feminin a fost desemnată drept cel mai bun portar al tuturor timpurilor de aproape 94% dintre cei peste 7000 de cunoscători ai handbalului din toată lumea care au participat la un sondaj girat de federaţia internaţională de profil. A fost un moment al recunoaşterii depline pentru sportiva născută la Piatra- Neamţ, o veste care i-a produs Luminiţei Huţupan Dinu o bucurie fără egal şi prin prisma faptului că a reuşit să-şi depăşească idolul, celebra portăriţă norvegiană Cecilie Leganger:
A fost o bucurie imensă pentru că, sinceră să fiu, nu mă aşteptam, dar le-am mulţumit fanilor care mi-au apreciat munca depusă. Este rezultatul muncii depuse an de an pe terenul de handbal şi pentru mine a însemnat totul.
Palmaresul Luminiţei Huţupan Dinu este de-a dreptul impresionant. Ea a contribuit, prin paradele sale fenomenale, la victorii istorice atât ale cluburilor la care a activat în prodigioasa ei carieră, Oltchim Râmnicu Vâlcea, Krim Ljubljana (din Slovenia) şi Kometal Skopje (din Macedonia), cât şi ale naţionalei de handbal feminin a României, cu care a câştigat medalia de argint la Campionatul Mondial din 2005, când a primit şi titlul de cel mai bun portar al competiţiei. Cu Oltchim Râmnicu Vâlcea, Huţupan a dominat ani la rând întrecerile interne, câştigând patru titluri naţionale şi trei Cupe ale României, ea contribuind decisiv la evoluţia acestei echipe nu doar prin calităţile ei sportive incredibile, ci şi printr-un caracter ireproşabil.
Plecată în străinătate în 2000, pentru Luminiţa Huţupan Dinu au urmat 6 ani glorioşi în care a care a câştigat de 3 ori Liga Campionilor la handbal feminin, de două ori cu Krim Ljubljana şi o dată cu Kometal Skopje, şi a ridicat de două ori deasupra capului Supercupa Europei, cu aceleaşi două formaţii din spaţiul ex-iugoslav, la care se adaugă nenumărate titluri naţionale obţinute în Slovenia şi Macedonia. Legendara portăriţă este mândră de toate aceste succese remarcabile, dar rămâne cu regretul că nu a putut câştiga un trofeu european şi cu echipa ei de suflet, Oltchim Râmnicu Vâlcea:
Fiecare medalie, fiecare diplomă, fiecare trofeu a însemnat ceva pentru mine. Am câştigat trei Ligi ale Campionilor, dar nu cu Oltchim Râmnicu Vâlcea. A fost o durere pentru mine că nu am reuşit să câştig Champions League cu o echipă românească.
După o scurtă revenire în handbal la clubul din Râmnicu Vâlcea, a sosit momentul retragerii definitive, şi Luminiţa Huţupan Dinu era hotărâtă să pună la dispoziţia handbalului românesc uriaşa experienţă dobândită într-o carieră desfăşurată la cel mai înalt nivel. Astfel că ea a devenit antrenor de portari la Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă din oraşul al cărui cetăţean de onoare este, Râmnicu Vâlcea, iar din septembrie 2015 a preluat funcţia de antrenor cu portarii în cadrul grupării de Ligă Naţională feminină Universitatea Cluj-Napoca.
Studioul Radio România Oltenia Craiova
Realizator: Davian Vlad
Redactor şef (coordonator): Ioana Cristina Lădaru
Redactor: Davian Vlad, Daniela Diaconu
Reporter: Dan Păsărin, Gabriel Liviu Balica
Operator camera: Gigi Ciocoiu, Cătălin Bărăgan
Editor: Cătălin Bărăgan